Bikinilijn scheren

Nat scherenHet scheren van de bikinilijn is tegenwoordig heel normaal in de westerse wereld. Haar rond de bikinilijn wordt vooral vanwege de esthetiek, populariteit en/of de mode geschoren of getrimd. Dit fenomeen is al begonnen rond de jaren. Sinds de jaren negentig is het onder het volk belangrijk geworden om op zijn minst de bikinilijn te scheren. Het haar wordt in verschillende vormen geschoren, denk dan aan een streepje, een hartje of andere exotische en modieuze vormen.

Het scheren van de bikinilijn
Met scheren wordt het verwijderen van haar op de huid door het af te snijden bedoeld. Er zijn verschillende methoden om het schaamhaar te scheren. Denkt u dan aan:

  • Met een scheermes, water en scheerschuim
    Dit wordt ook wel nat scheren genoemd. Vroeger was het scheermes een zeer scherp mes maar tegenwoordig wordt de bikinilijn geschoren door een houder met kleinste scheermesjes. In plaats van scheerzeep wordt nu meestal scheerschuim, scheergel of scheerolie en water gebruikt.
  • Elektrisch scheren
    Dit wordt ook wel droog scheren genoemd. Toch zijn er tegenwoordig ook scheerapparaten die nat gebruikt kunnen worden voor onder andere de bikinilijn.
  • Elektrische tondeuse
    De elektrische tondeuse wordt enkel droog gebruikt. Het nadeel is dat deze nooit zo glad scheert als een mesje of een apparaat. De tondeuse wordt nauwelijks gebruikt voor het schaamhaar.

Indien u het haar in een driehoekje of helemaal glad wilt scheren dan is het duidelijk dat dit een dagelijks terugkerend ritueel zal moeten zijn. U zult uzelf in allerlei bochten moeten wringen en in allerhande houdingen moeten gaan staan om het gewenste resultaat te bereiken. Scheren van de bikinilijn en het schaamhaar geeft helaas vaak bultjes, jeuk, pijn en ingegroeide haartjes. Er zijn echter verschillende methoden en tips tijdens het scheren om deze huidirritatie te verminderen of te voorkomen.

Manieren om het schaamhaar te scheren
Droog elektrisch scherenHet nat scheren, is de meest voorkomende methode om de bikinilijn te scheren. Men knipt eerst het schaamhaar kort. Daarna smeert men de schaamstreek in met een niet geparfumeerde scheergel. Parfum kan namelijk zorgen voor jeuk en irritaties. Het belangrijkste bij het scheren, is het gebruik van een goed scherp scheermes. De huid moet u zo strak mogelijk houden om wondjes te voorkomen. Om bultjes tegen te gaan, kunt u het beste eerst met de haargroei meescheren. Daarna pas tegen de haargroei in om een glad resultaat te krijgen.
Spoel tussen een aantal scheerstreken het mesje goed af. Zorg er ook voor dat de schaamstreek en de bikinilijn steeds goed ingezeept en nat gehouden wordt. Dit voorkomt snijden en irritatie.
Direct na het scheren gebruikt u babycreme tegen luieruitslag. Deze is niet geparfumeerd en voorkomt irritaties en geeft een voeding aan de toch beschadigde huid.

Belangrijk om te weten bij het scheren van de bikinilijn is dat u het beste kunt kiezen voor een mesje waar een strookje rubber een beschermende laag biedt tussen het mesje en de huid. U kunt bter het gebruik van wegwerpmesjes voorkomen. Hiermee zult u zichzelf sneller snijden. Voor een optimaal en glad resultaat gebruikt u een scheermesje waarbij meerdere mesjes achter elkaar geplaatst zijn.

Scheren: Tot Slot
Regelmatig scrubben van de geschoren huid zorgt ervoor dat ingegroeide haartjes zoveel mogelijk worden voorkomen. Het grootste voordeel van scheren van de bikinilijn met een mesje is dat het zeer goedkoop in aanschaf is en het gemakkelijk thuis bij te houden is. Het nadeel van scheren is toch dat het bijna altijd jeukt, vooral de eerste keer. Uiteraard zal deze jeuk afnemen naarmate u uzelf vaker scheert.
Door het scheren van de bikinilijn wordt het haar vanaf de wortel steeds stugger en dikker waardoor er vaak na een dag alweer stoppels te voelen zijn. Scheren betekent dan ook dagelijks onderhouden.