Bikinilijn epileren

PincetEpileren betekent niets anders dan het verwijderen van haar met inbegrip van de haarwortel en dit in de meeste gevallen met behulp van een pincet. De bedoeling van epileren is het haar voor langere tijd te verwijderen en dat het niet als een stoppeltje terugkeert.
Epileren kan op verschillende plaatsen van het lichaam nuttig zijn. Denk dan vooral aan de bikinilijn, de wenkbrauwen en de bovenlip en kin van de vrouw. Om met het juiste effect te epileren kunt u ook was of hars gebruiken. Tegenwoordig zijn er ook elektrische epileerapparaten die vooral interessant zijn bij de bikinilijn of een deel van het schaamhaar. Dit apparaat zorgt dankzij kleine pincetjes en tangetjes dat het haar vrijwel pijnloos wordt uitgetrokken.

Epileren boven scheren
Een scheermesje is gemakkelijk en snel. De meerderheid van de vrouwen maakt gebruik van een scheermesje om zich te ontdoen van ongewenst haar en vooral bij de bikinilijn. Helaas heeft scheren van de bikinilijn een aantal ongewenste effecten zoals jeuk, irritatie en bultjes. Men kan er ook voor kiezen om epileercrème te gebruiken. Dit is tevens snel en makkelijk aan te brengen maar heeft een chemische stof die het haar laat verbranden maar de haarwortel in tact laat. Ook hier zal het haar snel terug groeien echter is de kans op het ingroeien van de haartjes veel kleiner dan bij het scheren.

Duurzaam epileren
Een duurzame manier van epileren van de bikinilijn is het gebruik van koude, lauwe of warme was. Op deze manier verwijdert u de haartjes maar ook de haarwortels wat ervoor zorgt dat u ongeveer twee weken geen last heeft van ongewenste haargroei. Helaas vinden sommige vrouwen deze manier van epileren behoorlijk pijnlijk terwijl andere vrouwen erbij zweren.

Epileerapparaat

Carmen EP 900 Epilator

Een voorwaarde voor deze manier van het epileren van de bikinilijn is dat de haartjes al een zekere lengte dienen te hebben. Anders hecht de was niet goed aan de haartjes en zullen deze niet of niet voldoende verwijderd kunnen worden.
Helaas zit er ook een nadeel aan deze manier van epileren. Indien deze methode niet goed wordt toegepast, heeft u meer kans op ingegroeide haartjes. Vrouwen die hierin onzeker zijn kunnen daarom beter een beroep doen op een schoonheidsspecialist.

Een nieuwere en andere methode om de bikinilijn voor langere tijd te ontdoen van ongewenste haargroei is het gebruik van een elektrisch epileertoestel. Deze is op de markt sinds 1986 en is sindsdien sterk verbeterd. Ook met deze methode worden de haartjes samen met de haarwortel verwijderd wat zorgt voor een langdurig glad resultaat. Uiteraard is deze methode te vergelijken met het epileren met een pincet, echter gaat dit veel sneller. Een klein nadeel is dat de haartjes ook af kunnen breken door de snelheid van het epileren waardoor de haren de andere kant op kunnen gaan groeien. Toch wordt deze manier van epileren regelmatig gebruikt bij het haar rond de bikinilijn.

Epileren: Tot slot
Wanneer u kiest voor epileren weet u dat u een tijdlang een glad resultaat heeft. Wel is het zo dat een geëpileerd haartje zal teruggroeien. Wanneer men wilt dat het haar definitief verwijderd wordt kan men ook kiezen voor het laseren van de bikinilijn. Voordat u gaat epileren met was doet u er goed aan eerst te testen of u niet allergisch bent, dit geldt tevens voor de epileercrème.