Bikinilijn permanent ontharen

Veel mensen hebben problemen met ontharen. Denkt u dan aan jeuk, irritaties, pijn of bultjes zoals bij het scheren van de bikinilijn. Sommige mensen zijn allergisch voor de ontharingscrème. Toch is er nog een manier om voorgoed van ongewenst haar af te komen. Dit is het permanent ontharen. Door middel van laser of IPL wordt u voorgoed van het haar ontdaan. Deze methode is ook geschikt voor de bikinilijn.

Het verschil tussen laser en IPL
In principe is er geen groot verschil tussen de traditionele manier van permanent ontharen door middel van laser of de IPL. Beiden maken ze gebruik van zogenaamde energetisch gepulsed licht wat diep in de huid doordringt en op deze manier de haarzakjes verbrand. Echter, de energetische waarde van laser ligt veel lager dan deze van IPL.
Hoe hoger de energetisch waarde van het licht per cm2, hoe beter het resultaat zal zijn. U heeft dan ook minder behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. IPL heeft deze zeer hoge waarde en is daarom geschikt voor snelle permanente ontharing, ook voor de bikinilijn. De traditionele laser behandeling bestaat overigens ook nog steeds maar heeft door de lagere waarde vaak meer behandelingen nodig dan IPL ontharing.

De behandeling met laser en IPL
De behandeling voor permanente ontharing wordt meestal als pijnloos ervaren. Men voelt wel een licht tintelend gevoel op de huid wanneer het licht flitst. De behandeling met laser of IPL duurt niet lang. Voor de bikinilijn moet men denken aan ongeveer vijftien minuten. Een flits duurt tenslotte maar enkele milliseconden en er worden direct meerdere haren vernietigd.
Over het algemeen heeft men bij permanente ontharing drie tot acht behandelingen nodig en dit over een periode van drie maanden. Dit heeft te maken met de groeicyclus van de haartjes.
In principe kunt u na de behandeling met laser of IPL gewoon uw werkzaamheden hervatten.

Neveneffecten van permanente ontharing
Helaas krijgen sommige mensen last van neveneffecten. Denkt u dan aan roodheid en het gevoel van lichte zonneverbranding. Over het algemeen verdwijnt dit binnen de 24 tot 48 uur na de behandeling. Vooral de zachtere huid zoals bijvoorbeeld de bikinilijn kan soms wat branderig aanvoelen.
Het is overigens heel belangrijk om na de behandelingen de behandelde gebieden een tijdje uit de zon te houden om verbranding tegen te gaan.