Bikinilijn harsen en waxen

Harsen of ook wel waxen is het verwijderen van ongewenst haar door warme of koude was met een roller of een spatel op het lichaam aan te brengen, het te laten stollen en er dan af te trekken. Harsen van de bikinilijn kan zeer pijnlijk zijn maar is wel efficiƫnt. Het grote voordeel van harsen ten opzichte van andere methoden is dat de haartjes met de wortel verwijderd worden en pas na gemiddeld drie tot acht weken weer terug groeien. Tevens zijn de haartjes dan over het algemeen zachter en dunner geworden.

Wanneer harsen of waxen?
Het harsen gaat zeer snel, zeker wanneer het over grote oppervlakken gaat zoals de benen, de armen en de rug. De hars wordt warm op het lichaam aangebracht en door wordt middel van speciale strips tegen de haarrichting eraf getrokken. Dit is pijnlijk maar duurt enkele minuten.
Kleine en moeilijker te bereiken plaatsen op het lichaam, zoals de bikinilijn, worden onthaard met een ander soort hars of wax.
Wanneer men het gehele lichaam wenst te ontharen, moet u rekenen op een tijd van ongeveer 2 uur. Het is tenslotte zo dat alle verschillende lichaamsdelen voor een andere manier van harsen of waxen zorgt. De benen, de armen en de rug worden bijvoorbeeld behandeld met een harscassette waarbij er met zeer lange streken hars of wax wordt aangebracht. Daarna worden er stroken op geplakt om zo de hars, inclusief de haartjes, te verwijderen.
De bovenlip, de kin, bikinilijn en de schaamstreek wordt meestal met een kwast behandeld. Voor de schaamstreek heeft harsen een andere benaming, namelijk de Brazilian wax.

Waarop moet u letten voordat u gaat harsen?
Allereerst is het belangrijk dat de haren niet te lang maar ook niet te kort zijn voordat u begint met harsen. Over het algemeen wordt een lengte van 2 tot 3 centimeter aanbevolen. Wanneer de haren langer zijn, zal deze methode pijnlijker zijn en een te korte lengte zorgt ervoor dat de hars zich niet goed kan hechten op de haartjes. Hetzelfde geldt overigens voor het waxen van het lichaam.
De haartjes die na enkele weken weer terug komen, zullen niet aanvoelen als stoppels maar juist zacht en dun zijn. De combinatie van harsen en een haargroeiremmend ampul geeft het beste resultaat.
Het beste kunt u de behandeling van harsen of waxen, ook bij de bikinilijn, om de vier tot zes weken herhalen voor een altijd glad effect.

Het waxen
Bij het waxen van het haar krijgt u een langdurig effect. De huid voelt na het waxen glad aan. Deze methode wordt meestal gebruikt bij haren die minder stug en hard zijn zoals bijvoorbeeld bij de bikinilijn.
Het nadeel van waxen is dat de haargroei niet gestopt wordt door deze methode. Wel voorkomt u irritatie, ingegroeide haartjes en jeuk welke bij het scheren van de bikinilijn wel aanwezig is. Wanneer u voor de eerste keer uw bikinilijn laat waxen kan dit vrij pijnlijk zijn. Bij een vervolgbehandeling zal deze pijn al een stuk minder aanwezig zijn.