Brazilian Wax

De Brazilian wax is een ontharingsmethode voor de schaamstreek en de intieme delen. In tegenstelling tot de klassieke bikinilijn wordt bij de Brazilian wax al het haar van de schaamstreek en de intieme delen door middel van een filmhars of een speciale hars verwijderd. Hieronder vallen de schaamlippen, de haartjes rond de anus en de bilnaad. In 1994 kwam de Brazilian Wax in opkomst en tegenwoordig is deze niet meer weg te denken uit de westerse maatschappij.

Bij deze wax methode worden de haren verwijderd met inbegrip van de haarwortel. De haartjes blijven op deze manier langer weg dan wanneer ze geschoren worden. In principe moet u rekenen op een tijd van vier tot zes weken. De Brazilian was is dus geen permanente ontharing van de bikinilijn. U geniet deze periode van een gladde en zachte huid zonder irritaties wat bij het scheren van de bikinilijn helaas wel vaker voorvalt.

Regelmatig laat men bij de Brazilian wax een smal strookje haar op de venusheuvel staan, dit wordt de Landingsbaan of Braziliaans streepje genoemd. Ook een driehoekje is erg in en wordt de Triangel genoemd. Sommige vrouwen laten liever al het haar wegnemen. Wanneer de schaamstreek volledig kaal is noemt men dit een Full Wax of The Sphynx.
Er zijn vele mogelijkheden om de schaamstreek een sexy uiterlijk te geven met de Brazilian Wax. Ook andere figuurtjes worden vaak gezien zoals hartjes, sterretjes en andere. De meest voorkomende reden om een Brazilian wax te doen is uit oogpunt van hygiƫne.